Kookverhalen
Archive for May, 2011
zoete broodjes bakken met Tessa (Bieke)

Ik hou van bakken…van de huiselijkheid van het gebeuren, de focus die het vraagt (anders dan met pakweg een stoofpot bereiden), de afgemeten handelingen van het wegen, het mengen, het roeren en kneden. Bakken heeft iets therapeutisch, nog net iets meer dan koken. En het vult je huis met de geur van gezelligheid en knusheid… [...]

Tessa Kiros: snelle salade met kekererwten (Bieke)

Het moest wat snel gaan en de foto zag er yummie uit. Bovendien heb ik altijd iets gehad met kekererwten. Is het de prettig compacte ronde vorm, de behapbaarheid of de wat korrelige structuur? Geen idee maar ik vond ze als kind al geweldig. Logisch dus dat ik deze salade van kekererwten met feta en [...]

Pittabroodjes met lamsburgers (tijs)
Pittabroodjes met lamsburgers (tijs)

Feest ten huize Vastesaeger betekent een grote tafel met daarop een grote hoeveelheid eten en een navenant geschaald gezelschap om dat alles naar binnen te werken. Dubbel feest vandaag, want mijn zoon wordt 2 en tegelijk is het ook nog eens moederdag. Aangezien Onno minstens even graag hartige als zoete dingen eet en hij ook [...]

Een nieuw kookboek
Een nieuw kookboek

De aandachtige lezer zag het al aan de nieuwe post van Sarah: we hebben een nieuw kookboek.  Al naar gelang de boekenkast van de kok in ons gezelschap heet het boek ‘Falling Cloudberries’ of ‘De smaak van mijn herinnering’.  De auteur is in beide gevallen Tessa Kiros. Omdat het verhaal van Tessa Kiros dusdanig gelardeerd [...]

Zomer!
Zomer!

Lanterfanten. Ik wil dat woord graag adopteren. Het is een woord dat geweldig goed bij zaterdagochtend past. Het is het moment dat het weekend zich languit voor je uitstrekt, het moment waarop je toch nog een weekendbijlage vastneemt, dat je toch nog een extra kop koffie uitschenkt, dat de middag nog eindeloos ver weg ligt [...]