Kookverhalen
Vree(m)d Gents

Zo ziet het eruit, het kookboek waar wij deze maand lekkers uit koken. De verkoopsbabbel van Lannoo gaat alsvolgt:

Het Vree(md) Gents Kookboek is een initiatief van Martine Vermeire en Kristel Deweerdt in nauwe samenwerking met fotograaf Wim Pi en vormgeefster Leen Depooter van Quod.
In dit opmerkelijke kookboek volgen ze twaalf families van verschillende nationaliteiten bij het maken van een maaltijd voor vrienden of familie. Twaalf koks uit twaalf verschillende culturen zetten de deuren open en tonen hoe zij koken, van de boodschappen tot de gedekte tafel. Koks uit Ghana, Gent, Bulgarije, Italië, Turkije, India, Zweden, Iran, Spanje, China, Marokko en Roma’s verklappen hun keukengeheimen, vertellen hun levensgeschiedenis en beschrijven hoe ze traditionele recepten aanpassen aan het leven in Gent. Met veel foto’s van ingrediënten en recepten, van aankopen en afwas, van Gent binnen en buiten.

Wat wij uit het boek brosselden en of wij dat lekker vonden, leest u hier vanaf april.

Share

Leave a Reply