Kookverhalen
Tessa Kiros: snelle salade met kekererwten (Bieke)

Het moest wat snel gaan en de foto zag er yummie uit. Bovendien heb ik altijd iets gehad met kekererwten. Is het de prettig compacte ronde vorm, de behapbaarheid of de wat korrelige structuur? Geen idee maar ik vond ze als kind al geweldig. Logisch dus dat ik deze salade van kekererwten met feta en koriander meteen wilde uitproberen. Ik heb de erwten ‘s avonds onder water gezet en ‘s ochtends tijdens het ontbijt in een uurtje gaar gekookt zodat ik ‘s avonds zo goed als geen werk meer had. Maar voor wie dat allemaal teveel voorzienigheid en planning vergt: een blik is ook handig.
Wat rode ui en look fruiten in olijfolie (niet bruin laten worden) en even laten afkoelen. De kekererwten mengen met een handjevol koriander. Een blokje feta erbij verkruimelen. Alles mengen, royaal overgieten met olijfolie, kruiden met zwarte peper en wat grof zeezout en opeten. Ik heb de hele zwik in een meeneembakje gemikt en als lunchpakket meegenomen naar m’n werk. En dan het verdict: welnu, de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het wat droog vond. Misschien ook omdat ik er een stuk brood bij at, bij gebrek aan smeuïger koolhydraten. Maar ik miste ook iets. Ik vermeldde het al eens eerder: ik ben erg slecht in het slaafs volgen van recepten. Dus ook dit eenvoudige recept zal onvermijdelijk ‘gepimpt’ worden, met een handvol cherrytomaten bijvoorbeeld…en/of wat pasta of bulghur…misschien wat stukjes avocado. Het komt vast helemaal goed tussen Tessa en mij. Op naar de Finse kaneel en kardemomgebakjes uit haar boek, waarover later meer.

Share

Leave a Reply