Kookverhalen
aubergineplezier

Wie had ooit kunnen denken dat ik dit over aubergines ging kunnen schrijven? Ik lust ze al lang ongelooflijk graag maar het lukte me maar niet om ze zelf in smeuïge schijfjes te krijgen. Neen bij mij was het meestal iets in de orde van de taaie schoenzolen. Tot Tessa dus. Hoe simpel kan het leven zijn? Prik gaatjes in de aubergine terwijl je ze bakt and that’s it.

Ja je raadt het al : ik ging voor Tessa’s moussaka. Het was een herfsterige junidag, de dag ervoor bij Athos Grieks gaan eten en ik wilde dat Griekse gevoel nog even vasthouden… Het resultaat was super maar het is geen schotel om vlug vlug even in elkaar te flansen. Je moet ere echt voor in een kookmood zijn en niet et veel gedoe rond je hoofd hebben maar het resultaat is super. Echte comfortfood zelfs in juni. Ook haar tip om de rauwe aardappelschijfjes even in olijfolie te fruiten vind ik heel praktisch en ook toepasbaar voor andere ovenschotels.

Share

Leave a Reply