Kookverhalen
Een nieuw kookboek – Breakfast, lunch, tea

We kozen deze zomerse (nuja, wat je zomers noemt) zondag om de koppen samen te steken voor de keuze van ons volgende kookboek. De ene kwam aandraven met vers gebakken brood en een frisse salade van quinoa, de andere met een heerlijke chocoladetaart, de volgende had soep gekookt met groenten van eigen kweek en de gastvrouw had ‘retro-hapjes’ en chocomousse voor als er na dat  alles ergens nog een gaatje zou zijn.  Maar bovenal stapelden we een reeks kookboeken van divers maten, gewichten en soorten bovenop elkaar.

Na rijp beraad en veel doorbladeren kozen we unaniem voor “Breakfast, lunch tea – The Many Little Meals of Rose Bakery”. Rose Carrarini begint haar boek met de woorden “I am not a trained chef” in het verhaal dat daar op volgt legt ze uit hoe ze van een broodjesbar in Londen, via een inspirerend wortelgerecht in Japan uiteindelijk eindigde met een eigen restaurant in Parijs. Onderweg was haar grootste passie en drijfveer lekker en eerlijk eten en zeer kieskeurig gekozen ingrediënten.

De komende maanden zal je hier allerlei bereidingen en recepten uit dit nieuwe kookboek zien verschijnen. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Share

Leave a Reply