Kookverhalen
Breakfast, lunch, tea – Honey granola (Chloë)

Een blik opentrekken van iets wat je gemakkelijk zelf kunt maken is ongetwijfeld één van de meest deprimerende handelingen in de keuken. Helemaal aan het andere eind van de ‘fulfilment axis’ staat het zelf ineenflansen van zaken die je normaal gezien koopt, from scratch dus. In de meeste gevallen moet je ‘t niet doen voor het geld en ook op tijd bespaar je uiteraard niet. Waarvoor dan? Dat enorme gelukzalige gevoel van bij iedere hap exact te weten wat je binnen krijgt. De mogelijkheid om àl je ingrediënten apart te beoordelen en te kopen waar je wil. De uitdaging en overwinning. Weten dat het enige wat je nog dichter bij het eten kan brengen het zelf kweken van je ingrediënten is.

honey granolaDe ‘honey granola’ uit ‘Breakfast, lunch, tea‘ is zo’n recept waarvan je breed glimlachend je eerste hap wegkauwt. Je gaat aan de slag met enkele basisingrediënten en eindigt met een ontzettend smakelijk ontbijt voor de volgende dag (recept). In mijn geval met een lepel van de beste yoghurt en een handvol verse, heerlijk rijpe, ontpitte mirabellen.

Ik beken dat ik het boek aanvankelijk enkel en alleen omwille van het design mee naar huis nam: uitgepuurde lay-out, eenvoudige fotografie, mooi lettertype… De foute reden dus om een kookboek te kopen. Al lezend bekoelde de liefde echter niet, in tegendeel. De schrijfster, Rose Carrarini, is (mede-) oprichter van Villandry in Londen en Rose Bakery in Parijs. Haar filosofie over eten is eerlijk, perfectionistisch en puur, iets wat ze dagelijks in praktijk omzet door haar leveranciers zeer kritisch uit te kiezen en haar recepten zo eenvoudig én smakelijk mogelijk te maken. Helemaal my cup of tea.

Breakfast lunch tea - honey granolaBreakfast lunch tea

Share

Leave a Reply