Kookverhalen
Zeg bakker, hebt gij wortelkestaart? (tijs)

Bij worteltaart kan ik alleen denken aan die mop van dat konijn dat elke dag opnieuw naar de bakker ging met de vraag of die ‘wortelkestaart’ had. Na een paar dagen besluit de bakker om toch maar wortelkestaart te bakken. Dus bij de volgende keer dat het konijn komt aandraven met de vraag “zeg bakker, hebt gij wortelkestaart?” zegt de bakker “ja speciaal voor jou heb ik wortelkestaart gebakken”. Waarop het konijn antwoord “slecht hé”.  Ik schat dat ik daar tussen mijn 8 jaar en vandaag toch al een keer of 50 plat van gelegen heb.

Ergens op vakantie in Frankrijk smeedden mijn geliefde en een vriendin al snode plannen tot het bakken van een worteltaart, maar daar ter plekke kwam het er niet meer van. Aangezien een zieke zoon onze weekendplannen overhoop haalde, was er plots tijd voor worteltaart. De keuken was voor een keer niet mijn speeltuin, maar wel die van Noemi. Mijn rol bleef beperkt tot het proeven (en genieten) van de wortelkestaart. De andere recepten die ik al maakte uit het kookboek van Rose Bakery, geven later nog wel aanleiding tot blogposts.

Het recept is vrij eenvoudig: eieren met suiker mengen en er olie (geen boter dus), geraspte wortelen, bloem, bakpoeder, bicarbonate, kaneel en zout aan toevoegen en het geheel in de oven bakken.  Doordat het glazuur grotendeels uit plattekaas  bestaat, is die ook niet te zoet en plakkerig maar is het eerder een fris extra.

Kortom: voor zij die fan zijn van niet al te zoete plakkerige desserts: een toprecept.

En zo zag Noemi’s wortelkestaart er uit:

Share

3 Responses to Zeg bakker, hebt gij wortelkestaart? (tijs)

  1. Sarah says:

    Oh my!!! Die ziet er goddelijk heerlijk uit!

  2. Chloë says:

    Wohowla, van hier ziet dat er perfect uit!

  3. Jonge Sla says:

    Oh, zalig, ik vertel mezelf ook altijd weer die mop van dat konijn, telkens wanneer ik aan worteltaart denk.

Leave a Reply