Kookverhalen
Rabarber en appelsien (Steven)
Ik kook eigenlijk nog niet zo heel lang. En dus ben ik nog elke keer verbaasd over hoe simpel het soms kan zijn. Hoe vier eieren, suiker en wat room plots crème anglaise zijn. Ik maakte het de afgelopen week voor het eerst, als aanrader bij de ‘rabarber en appelsien’-dish uit “Breakfast, Lunch, Tea”. Als je in een kookboek (of toch in dìt kookboek) geadviseerd wordt om x met y te combineren: doen. Het resultaat was meer dan de som van de delen en bleek, zoals aangekondigd, ‘lovely’.

Ook de combinatie rabarber – appelsien – rood fruit leek mij niet meteen voor de hand liggen. Maar als je ze – toegegeven, met een héle hap suiker – twintig minuutjes tijd gunt in de oven, heb je een waanzinnige combinatie. Het zuur van rabarber, het zoet van de suiker en de niet te weerstane geur van warm rood fruit. Leuke extra, de rode stroop die de gesmolten suiker vormt, kan je achteraf met de lepel naar binnen werken.

Share

Leave a Reply