Kookverhalen
Peanut butter and chocolate chip biscuits (Ruth)

Als fan van chocolade én van pindakaas kon ik niet wachten om deze koekjes te proberen. Het recept klonk heerlijk en had geen ingewikkelde ingrediëntenlijst: boter, pindakaas, lichtbruine suiker, vanille-extract, een ei, bloem, bicarbonaat en stukjes chocolade. Ik maakte dit recept op zondag, had geen bicarbonaat in huis, en gebruikte daarom zelfrijzende bloem in plaats van gewone bloem met bicarbonaat.

Als het deeg klaar is, word je verondersteld er een rol van 4cm breed van te rollen en die twee uur in de frigo te plaatsen. Dan zou je mooie ronde schijfjes kunnen snijden… Mijn schijfjes leken in de verste verte niet op koekjes. Daarvoor kleefde het deeg nog te hard. Ik rolde er gewoon bolletjes van en drukte die plat tot ik koekjes had.

‘Probleem opgelost’, dacht ik, en ik plaatste de koekjes in de oven. Helaas… het venijn zit ‘m in de staart. ‘Bake until pale golden’, geeft Rose ons mee als baktijd. Koekjes bakken zonder kookwekker is voor een warhoofd als mij niet ideaal. Ik zette mij buiten in de zon, las de krant… en vergat mijn koekjes. Het resultaat na 15 minuten: ‘dark brown with black’ in plaats van ‘pale golden’.

Ik sneed de zwarte randen van de koekjes en proefde toch. Zelfs te veel gebakken smaakten ze niet slecht! Wel een magere troost als je denkt hoe lekker ze hadden kunnen zijn. Daarom plaatste ik ook geen foto deze keer. Die zou niet echt uitnodigen om het recept te proberen, wat nochtans zeker aan te raden valt!

Share

One Response to Peanut butter and chocolate chip biscuits (Ruth)

  1. Leen says:

    Hartje onder de riem! Je bent niet de enige die dat soort bakfiasco’s meemaakt :-)

Leave a Reply