Kookverhalen
Quinoa met peterseliepesto, geroosterde hazelnoten en paddestoelen (Leen)

Ben ik alleen met het idee dat alles razendsnel lijkt te gaan? Ook mijn leven heeft tussen de vorige blogpost en deze niet stilgestaan. Om van vermoeidheid, over doktersbezoeken, naar ongelofelijk veel energie te gaan heb ik een aantal besluiten genomen. Lieve mensen, ik heb tarwe en koemelk van mijn menu geschrapt en mijn lichaam ‘macheert’ terug! Het was even wennen, maar ik heb genoten van mijn ontdekkingstocht in verscheidende kookboeken en bio-shops… Er bestaan zoveel lekkere alternatieven als granen (waaronder quinoa), noten, zaden, rijstmelk, amandelmelk, geitenkazen,… dat ik het gevoel heb weinig te missen, integendeel. Het ‘marcheert’ zelfs zo goed dat ik suiker probeer te laten. Ik ben de trotse eigenaar van agavesiroop, rijststroop, stevia en kokossuiker. Ik beloof jullie ooit een lekker dessert zonder suiker te bloggen.
Maar eerst… VEGALICIOUS… een betere naam voor dit kookboek hadden ze niet kunnen bedenken. De commentaren van het gezelschap waren de volgende: “mmm”, “die combinatie is echt lekker”, “wow” en “dit is echt af”! Veel meer kwam er niet uit, er viel zo’n stilte waarvan je gewoon weet dat het een lekkere stilte is.
Mijn oog viel meteen op deze salade van quinoa. Het recept loste zijn hoge verwachtingen in en was kortweg heerlijk. De quinoa wordt heel zachtjes gekookt in een bouillon met paddestoelen, waar later ook gedroogde cranberries aan worden toegevoegd. De peterseliepesto maak je door een handjevol peterselie, pijnboompitten, hazelnoten, olijfolie, knoflook en een snuifje zeezout te malen in een vijzel. Afwerken met geroosterde hazelnoten en genieten maar! Dit is zeker niet het laatste recept dat ik zal maken uit dit wijze kookboek.

Share

Leave a Reply