Kookverhalen
Curry met eieren en pompoenfalafels (Ruth)

Een hele winter heb ik tijd gehad om te koken uit ‘Vegalicious’ en daar dan ook over te bloggen. De vele post-its aan de bovenkant van de pagina’s wijzen op alle gerechten die ik wil proberen. De weinige post-its aan de zijkant verraden een te drukke winter en een gigantisch tijdgebrek. Dat resulteert bij mij in het teruggrijpen naar klassiekers en weinig zin in avontuur in de keuken.

Toch heb ik twee recepten geprobeerd, en het smaakt alleszins naar meer! Net als Sarah maakte ik de curry met eieren klaar. Een ogenschijnlijk vreemde combinatie (vond ik toch), maar erg lekker, gemakkelijk en snel. Ik maakte er zelf naan-broodjes bij. Een aanrader!

De falafels van flespompoen met koriander en komkommeryoghurt (p. 42) waren een experiment als kersthapje. De combinatie pompoen-kikkererwt vond ik heel geslaagd, dus ik maak dit zeker opnieuw. Minder geslaagd was het idee om de falafels als hapje te presenteren, want dat resulteerde in één knoeiboel en balletjes die verdronken en verdwenen in de dipsaus.

In een waarschijnlijk té enthousiaste lenteroes ben ik van plan om me binnenkort te wagen aan: groene taboulé met salade van kerstomaten, witte pizza, orecchiette met broccoli en pijnboompitten en de aardappelkoekjes met olijven. Klinkt allemaal heerlijk én ziet er ook zo uit op de foto’s!

Share

Leave a Reply