Kookverhalen
Linguine met courgette, amandel en muntpesto (Leen)

Het kookboek ‘Vegetables from an italian garden’ sprak me enorm aan toen ik het voor het eerst in mijn handen kreeg tijdens onze laatste bloggersbijeenkomst. Ik zat meteen enthousiast te bladeren in een boek vol heerlijke groeten, per seizoen gerangschikt, en op het eerste zicht toffe simpele recepten in een mooie lay-out gegoten. Ik twijfelde er niet aan het boek te bestellen… maar zodra ik het in de bus kreeg bleek ik weinig tijd te maken voor deze klapper. Gelukkig bracht een bezoek van twee lieve canadese vrienden daar verandering in.

Mijn oog viel op de pasta met een courgette, amandelen en muntpesto. Ik verving de linguine door volkoren speltpasta (lees: mijn feelgoodpasta). Bij het maken van de pesto werd natuurlijk Parmezaanse kaas gevraagd, maar die verving ik vrolijk door fetakaas (lees: feelgoodkaas zonder koemelk, eentje waar mijn lichaam alsook weg mee weet). Ik vond een pasta met alleen pesto wat povertjes voor mijn bezoek dus zette ik een extra pan op het vuur met sjalotjes en stukjes courgette. Deze kregen een plek op de borden pasta samen met een handjevol geroosterde amandelen. Zelf was ik eerlijk gezegd al overtuigd toen ik mijn borden vulde, ik had namelijk al duimen en vingers afgelikt tijdens het maken van de pesto (ja, je moet toch weten of de munt genoeg doorsmaakt?). Beste mensen, het was lekker! Mijn vrienden, mijn lief en ikzelf kregen er geen genoeg van.  Een volwaardige maaltijd met een frisse en verfijnde smaak als deze vind je niet zomaar. Volgens mij kan dit recept niet mislukken of tegenvallen! Echt het proberen waard.

Toen ik van tafel schoof en al vooruit dacht aan het bloggen, besefte ik dat mijn vorige recept iets met een peterselie met hazelnoten-pesto was. Daaruit wist ik twee zaken te besluiten. Dat een mens nooit teveel pesto kan hebben en dat ik vast en zeker bij deze een fantastisch pestomaker ben geworden. Zo eentje die met alle noten en alle kruiden aan de slag kan. Hurray for me!

Share

Leave a Reply