Kookverhalen
Plenty / Het geheim van de taart

Laat ik starten waar mijn naamgenote stopte: “En daarom ga ik u gewoon met aandrang vragen om alstublieft deze looktaart te maken. Geloof me, u stinkt er niet van.”

Ja tarara…

Tijd, plaats en actie:
- 3 uur nadat ik zelf met succes de gekarameliseerde looktaart had uitgeprobeerd en geproefd
- een lezing van de biograaf van Roald Dahl
- ik op het puntje van mijn stoel, want alle (weinige) aanwezigen maakten kans om een gesigneerd exemplaar van de nieuwe biografie te winnen

My lucky day; mijn naam werd geloot! Het kleine contente kind in me kwam boven; ik begaf me zo fier als een gieter naar voren om het boek in ontvangst te nemen.

Het kind ruimde echter snel plaats voor de gegeneerde volwassene toen ik de blik in de ogen van de boek-overhandigende-man zag. “O excuseer, ik at net gekarameliseerde looktaart, bijzonder lekker, maar…”, stotterde ik nog terwijl ik vlug mijn hand voor mijn mond bracht. Maar het kwaad was geschied. Mild glimlachend antwoordde de man: “Hmm.. ik rook al zoiets. Niettemin; proficiat met het boek. Straks is er nog receptie waar je iets kan drinken…”

Ik had nochtans mijn research gedaan. Nadat Sarah mijn nieuwsgierigheid had gewekt door zich op Facebook lovend uit te laten over de looktaart, had ik een gemeenschappelijk vriendin op pad gestuurd. Of ze niet eens subtiel wou snuffelen aan Sarah. Was er toch geen lookgeurtje te ontwaren? “Je ruikt er niets van!”, verzekerde de vriendin me.
Tarara.

Dus mijn beste Sarah: wat is je geheim? Deel het. Want inderdaad: de taart is niet te versmaden. Ze is o-ver-heer-lijk.

(Net zoals de rest van het kookboek trouwens. Maar dat had u na het lezen van al de voorgaande posts vast al begrepen.)
(en ook nog: de Nederlandse vertaling ligt deze maand in de boekhandel. Wie niet wachten kan, schaft zich best de laatste delicious aan. Het tijdschrift verwent ons met een 9 pagina’s tellende special over Ottolenghi.)
(en oh ja; dit is ‘em trouwens:)

Share

4 Responses to Plenty / Het geheim van de taart

 1. Sarah says:

  Oh jeeeeee. Nu geneer ik mij! Maar ik verzeker je: ik stonk écht niet. Mijn tafelgenote is die avond zelfs erg dicht tegen haar lief gekropen voor de ultieme test en kan mij nu bijstaan in mijn betoog. Leen??? HELP!!

  Volgens mij zit het ‘m in de tijd die je neemt om ze echt helemaal gaar te koken. De teentjes moeten echt zachte zoete snoepjes geworden zijn.

  Weet je wat? Gewoon nog ‘ns proberen. :)

 2. Leen says:

  Ik kan alleen maar bevestigen wat Sarah zegt :)

  Ik ben die avond zelfs naar een film + feestje geweest en had ab-so-luut geen last van vervelende look-effecten. Er was ook geen lege cirkel rond mij op de dansvloer, zo dus… proeven die handel!

 3. Pingback: En de laatste eindejaarsvraagjes aan… | Cuberdon & Macaron

Leave a Reply